Trochu jiný Hitler

aneb Co má společného život Adolfa Hitlera a dnešní doba?           

            V souvislosti s článkem "Vědecké pojetí astrologie" zkusme astrologický pohled na život Adolfa Hitlera. Tento článek bude zajímavý pro ty, kteří chtějí posoudit historické události z poněkud jiného úhlu pohledu... a jedná se o pohled velice zajímavý dost možná i pro ty, které příliš nezajímá historie. Poukazuje totiž na styčné prvky života Adolfa Hitlera a každého člověka dnešní doby, čímž předkládá platnost jistého vesmírného řádu...

            Adolf Hitler je ve světové historii postavou, která je považována za fatální, protože měla doslova a do písmene osudový vliv na celé generace lidí. Protože se jedná o fenomén, který je na jedné straně uctíván a na druhé straně zatracován, rozhodla jsem se jeho život probrat z astrologického hlediska, abych poukázala na to, jak důležité je přijetí člověka v jeho vlastní přirozenosti už v době dětství a jak je důležité ponechat mladému člověku prostor, aby mohl dělat to, co pokládá za správné a přínosné, i když je to pro starší generaci nepřijatelné či nepochopitelné. Všechno to, co je spojeno se životem Adolfa Hitlera, má souvislost s působením astrologických vlivů v průběhu Hitlerova života - tento vliv však probíhá v životě každého z nás!

            Adolf Hitler jako osobnost cítil, že bude mít zásadní vliv na dění ve světě, protože jej k tomu planetární vlivy vyzývaly. Pokud by mu společenské zřízení a okolnosti umožnily být sám sebou, když se zcela přirozeně v mládí rozhodl být knězem, pak mohl být jeho vliv na společnost veskrze pozitivní, protože by svou přirozenou energii mohl využít v pozitivním smyslu. Vzhledem k tomu, že mu pozitivní projev jeho osobní energie umožněn nebyl, zapříčinil se tedy se stejně mocnou silou o naprosté rozbití stávajícího systému zcela jiným, agresivním způsobem.

            Životní cesta Adolfa Hitlera ovlivnila všechny další generace, proto se budu v tomto článku zabývat působením astrologických vlivů na život samotného Adolfa Hitlera, abych dokázala nutnost respektu vůči těmto vlivům.

            Životní cesta je v podstatě předem dána působením astrologických vlivů, kterým se nevyhne žádný člověk, takže to, co je uvedeno v tomto článku je v podstatě platné pro každého člověka bez rozdílu, jen u každého v poněkud jiném smyslu. Tímto rozborem nechci obhajovat Hitlerovo konání, jen chci poukázat na to, co bylo prapůvodní příčinou jeho činů, abychom se měli z čeho poučit a abychom si o to naléhavěji uvědomili, že k tomu, k čemu dojde v životě našem a leckdy i druhých lidí, zavdáváme příčinu pouze my sami...  Informace o životě Adolfa Hitlera jsou čerpány z (W) Wikipedie (W), mé poznámky jsou psány kurzívou, kurzívou a tučně jsou dopsány konkrétní astrologické vlivy (aspekty) a astrologické výklady.

           

            Adolf Hitler - podobně jako další příslušníci jeho generace - měl ve svém horoskopu narození těsný aspekt planety Neptun (v horoskopu narození představuje vyšší "Božské Já") a planety Pluto (v horoskopu narození poukazuje na transformaci, tedy proměnu) - Neptun v konjunkci s Plutem. Obě planety se v té době nacházely ve znamení Blíženců, které přijímá a předává informace a u Hitlera energie obou těchto planet působila v té oblasti horoskopu narození, která představuje vymezení vztahů - toto vymezení může mít sexuální nebo finanční podtext, v tom lepším případě jde o hluboké pochopení druhého člověka. Postavení planety Pluto v této oblasti horoskopu narození je velmi silné, ale ve znamení Blíženců je tato planeta špatně postavena - je to proto, že planeta Pluto jde do hloubky, aby se dostala k samotné podstatě, kdežto znamení Blíženců je povrchní, tudíž rozptýlené, takže planeta Pluto v něm nemůže splnit svůj úkol založený na uchopení hluboké podstaty... Neptun v konjunkci s Plutem v horoskopu narození přináší hluboké změny a vyvolává změnu náboženství. Působením tohoto aspektu mělo být vzkříšeno to, co bylo ztraceno. Jedná se o nejjemnější aspekt ze všech, což znamená, že na energie obou planet bylo nutné se náležitě naladit, aby se mohly začít projevovat - k tomu bylo třeba pokory a skromnosti a také stažení se z okolního světa, např. při modlitbách či meditaci... Charakteristiku tohoto aspektu čerpám z knihy "Velká učebnice astrologie". "Tento aspekt v horoskopu narození má vztah ke změnám v základních způsobech chování lidské společnosti, způsobech chování ve vztahu k náboženství, filozofii a sebeuvědomování lidí, pokud jde o jejich vědomí a postavení ve vesmíru. Jedná se o aspekt, který naznačuje důležité body obratu pro vzestup a zánik států, kultur a sociálních institucí. Filozofie a kulturní instituce jsou s ním podrobovány obecné zkoušce, při které musí prokázat, že dostačují nárokům budoucích potřeb. Pokud to neprokážou, pak se zhroutí a nahradí je nové a lepší systémy. Tato konjunkce ohlašuje zánik zastaralých názorů, což může mít rozkladný účinek na společnost a může zneklidnit a zmást generaci, která jej prožívá. Kdyby byli zrozenci této generace mimořádně vyvinutými jedinci, pak by byla tato konjunkce známkou určitého duchovního poslání, které má lidem zprostředkovat nové a vyšší vědomí. Aspekt podporuje obrodu lidstva skrze služby a je motivována niterným uvědomováním si jednoty všeho živého, což lze nazvat univerzální láskou. Aby mohl být tento aspekt přiměřeně projeven, bylo třeba, aby představitelé generace s tímto aspektem v horoskopu narození zapomněli na sebe sama a svůj prospěch dali do služby lidstvu."

            Toto je charakteristika tohoto aspektu, pokud se nachází v horoskopu narození, ovšem ani ostatním generacím se tento aspekt nevyhne - každá generace se s ním setkává v průběhu svého života v souvislosti s těsným spojením obou planet při tzv. tranzitech (tzn. průchodu planet horoskopem narození), a to mezi 10. - 23. rokem života (u každé generace je to jiné) v trvání cca tří let, tímto aspektem se podrobněji zabývám v jiném článku, nyní se zmíním pouze o tom, že to, jak je zvládnuto působení tohoto mocného aspektu ve věku 10-23 let, je rozhodující pro další život jedince. Každý z nás je ve svém životě ovlivňován tím, co se během působení tohoto aspektu naučí, a to po mnoho dalších let, ne-li na celý život. Lze říci, že se v podstatě jedná o osudový aspekt...

           

            V níže uvedených výkladech spojuji to, co je (W) o Hitlerovi uvedeno ve Wikipedii (W), s tím, co jsem zjistila z Hitlerova horoskopu.

           

            Byl to právě těsný aspekt planet Neptun a Pluto, který původně (W) vedl Hitlera k touze stát se knězem (W), ale vzhledem k negativnímu aspektu planety Venuše a planety Mars vůči planetě kázně Saturn (W) neměl dostatek systematické pracovitosti a nedodržoval kázeň, proto ani neudělal maturitu (W).

           

            Výše uvedené negativní aspekty svědčily o tom, že s Hitlerem bylo třeba pracovat a už v dětství mu dát jistý řád, kterého by se mohl držet, což je běžně úloha otce, ale toho se Hitler od svého otce - pijana a násilníka - těžko mohl dočkat. Navíc u Hitlerovy generace byla planeta Saturn negativně postavena ve znamení Lva (u Hitlera se toto negativní postavení projevovalo právě ve společnosti), kde bránila vlastnímu sebeprosazení pozitivním - tvůrčím způsobem, zde jsou "zákony ovládané Saturnem (kázeň, zodpovědnost, důslednost, vytrvalost...) deformovány egoismem a touhou po moci"  (v tomto znamení se Saturn nachází zhruba každých 30 let, vždy však záleží na postavení Saturna v horoskopu narození).

            (W) Společností pak nebyly uznány Hitlerovy umělecké schopnosti (W), které však z jeho horoskopu narození jasně vyplývají.

           

             Jako člověk potřeboval Hitler stabilitu, především finanční, a svůj vlastní prostor, což je u něj v horoskopu dáno postavením planety Venuše ve znamení Býka. Co se týče jeho osobní energie, nějaký druh tvořivosti pro něj byl nesmírně důležitý a i když potřeboval k započetí něčeho delší dobu, o to větší měl pak výdrž, záleželo tedy na tom, jak svou energii využil - o tomto faktu svědčí v jeho horoskopu narození těsný aspekt Venuše vůči planetě Mars v témže znamení (Venuše konjunkce Mars- tento aspekt byl u Hitlera patrný při kontaktu s druhými lidmi i veřejností). Planeta Venuše má co do činění s užíváním si života a pro Venuši ve znamení Býka se jedná o velice silné postavení, které naznačuje i umělecké vlohy. Pro planetu Mars, který slouží především k prosazení vlastní osobnosti, jde však o negativní postavení, takže planeta Mars ve znamení Býka se projevuje většinou negativně agresivitou (planeta Mars má sklony začínat stále něco nového, kdežto znamení Býka představuje pomalou stabilizaci - znamení Býka představuje v horoskopu narození  vlastní vymezení, k čemuž je třeba dostatek času). Vzhledem k tomu, že Hitler nedostal možnost, aby svou osobní - Marsovu energii využit pro svou vlastní stabilizaci, začala se jeho osobní energie projevovat agresivně,  protože jen tak mohl přežít... Všechny tyto skutečnosti byly na počátku toho, co skončilo druhou světovou válkou, protože pokud Hitler nemohl svou energii využít pozitivním způsobem při činnosti, která by jej těšila, začal se vliv tohoto postavení projevovat negativně. Právě to byl počáteční impulz k tomu, že byla konjunkce planet Neptun a Pluto z horoskopu narození v konečném efektu projevena negativně, protože planetou Mars všechno začíná - vždy záleží na tom, k čemu zavdáme při své činnosti příčinu a kam svou činnost směřujeme. Hitler tak, jak je řečeno ve výkladu, "v touze po hloubkách ničí sebe sama a neubrání se nejrůznějším pokušením, přičemž podléhá touze po moci." Je tedy jasné, že to byl právě tento aspekt, který byl na počátku Hitlerova života zpracován negativně a po zbytek života se projevoval ve své nejničivější podobě...

           

            Všechno začalo už v době, kdy byly Hitlerovi čtyři roky. Od té doby v podstatě po celé jeho dětství působily na Hitlera velice silné aspekty, které v dnešní době prožívají zrozenci druhé poloviny 20.století až v dospělosti. Mnozí z vás, kteří čtete tyto řádky, možná prožíváte působení těchto aspektů právě nyní. Jak je to s působením těchto aspektů na generaci druhé poloviny 20.století uvádím vždy v poznámce (Pozn.).

           

            V roce 1893 na Hitlera začal působit pozitivní aspekt tranzitující planety Neptun vůči Uranu v horoskopu narození (tranzitující Neptun trigon Uran -1893-1901). Tento aspekt podněcuje zájem o duchovní problémy a nové ideje a nazírání, přináší i vztah k okultismu a studiím, především astrologickým. Člověk začíná chápat intuitivně a dostává inspiraci při tvoření něčeho nového. Začíná nová životní fáze novými náhledy, přichází intuice a inspirace. Člověk projevuje touhu po svobodě. Tento  aspekt byl pro Hitlera jakousi přípravou na to, co následovalo od roku 1901. V té době se planeta Neptun v Hitlerově horoskopu přemístila do oblasti vyššího vědění, víry,životního názoru a dalekých cest, kde se nacházela až do r.1918

            Pozn. Lidé narození ve 20.století prožívají aspekt tranzitující planety Neptun vůči planetě Uran v horoskopu narození zhruba ve věku 20-30 let.

 

            Od roku 1894 na Hitlera působil pozitivní aspekt tranzitující planety Pluto vůči Uranu v horoskopu narození (tranzitující Pluto trigon Uran), který jej až do roku 1912 vyzýval k projevu nezávislosti a k tvořivosti. Tento aspekt vyzývá k radikálním změnám, protože strhující ideje, které se v této době objevují, mohou pohnout světem.  Hitler však neměl pro pozitivní projev tohoto aspektu odpovídající podmínky, proto se u něj vliv tohoto aspektu začal projevovat negativně, a sice tak, že pro svou svobodu a nezávislost byl schopen jít přes mrtvoly, takže se nakonec stal obětí kolektivního převratu.Je však i jiný způsob, jak využít vliv tohoto tranzitu...! Tento aspekt končil u Hitlera právě v období, kdy se planeta Pluto přesunovala do té oblasti Hitlerova horoskopu narození, která se týká vyššího vědění a životních postojů, ale také dalekých cest. Lze tedy říci, že tranzit, planety Pluto vůči planetě Uran v letech 1894-1912 měl zásadní vliv na Hitlerovy životní postoje a po zbytek života Hitler v podstatě čerpal z toho, s čím se setkal právě v tomto období.

            Pozn. Někteří lidé narození v druhé polovině 20.století prožívají vliv tohoto aspektu právě v současné době...

 

            Od roku 1895 byl tranzitující Uran v negativním aspektu vůči planetě Neptun v Hitlerově horoskopu narození (tranzitující Uran opozice Neptun - 1895-1900). Uran v té době tranzitoval tou oblastí života Hitlerova horoskopu narození, která souvisí s finančními, ale také s osobními hodnotami a s vlastním vymezením člověka ve finanční oblasti (v této části Hitlerova horoskopu narození planeta Uran tranzitovala v letech 1896-1904).

            Pozn. Jen pro představu - generace 60.let 20. století bude tento aspekt prožívat zhruba ve věku 50ti-60ti let.

 

            O rok později začal působit další negativní aspekt planety Uran vůči planetě Pluto v Hitlerově horoskopu narození (tranzitující Uran opozice Pluto - 1896-1900). Nutno podotknout, že tyto aspekty působily na všechny zrozence Hitlerovy generace, žádný z příslušníků této generace však zřejmě neměl tak negativní aspekty ve svém horoskopu narození, jako právě Hitler.

            Pozn. Generace 60.let 20.století prožívala tento aspekt zhruba mezi 40. a 50. rokem věku, jiní zrozenci druhé poloviny 20.století prožívají tyto aspekty právě v tomto období, některé zrozence vliv tohoto aspektu teprve čeká. Naštěstí mají všichni tito zrozenci ve svém horoskopu narození planety Neptun a Pluto v  pozitivním aspektu, proto by neměl být vliv těchto aspektů tak zničující, ale je zde předpoklad vytvoření rovnováhy.

           

            Oba tyto aspekty  byly u Hitlera v letech 1900-1904 podpořeny dalším pozitivním aspektem (tranzitující Uran sextil Uran)

            Pozn. K tomuto aspektu dochází u každého člověka zhruba v tomtéž věku jako u Hitlera, záleží na tom, jakým místem horoskopu v té době tranzituje planeta Uran. U Hitlera to byla oblast finančních, ale i osobních hodnot.V Hitlerově horoskopu narození byla právě toto oblast, v níž mělo u Hitlera dojít k proměně, tedy transformaci.

           

            (W)Na formování Hitlerových prvních nacionalistických názorů měl vliv jeho učitel dějepisu, v té době se však také ambice Hitlera upnuly k výtvarnému umění, ale to jeho despotický otec nechtěl připustit, protože pro něj plánoval kariéru státního úředníka...      

            ...V roce 1903 Hitlerovi zemřel jeho otec, kterého nenáviděl, a on, finančně podporován svou matkou, trávil spoustu času nicneděláním a sněním, což se mu moc líbilo.... Ačkoliv měl na střední škole prospěch velmi špatný, byl v téže době vášnivým čtenářem knih, zvláště o historii a mytologii Německa...

           

            V roce 1906 začal na Hitlera působit negativní aspekt tranzitující planety Neptun vůči planetě Uran v horoskopu narození (tranzitující Neptun kvadratura Uran - 1906-1914). Pod vlivem tohoto aspektu začíná každá generace usilovat o osvobození, zde je však nutné pochopit, jak k tomuto osvobození dospět, což je právě úkol tohoto aspektu. Pokud nepochopíme podstatu tohoto vlivu, způsobuje tento aspekt vzpoury a také chaos a klam...

            Pozn.: Tento aspekt prožívala např. generace narozená v 60.letech 20.století zhruba ve věku čtyř až deseti let věku.

           

            (W)Již v roce 1906 Hitler odešel do Vídně a v roce 1907 se hlásil na Akademii výtvarných umění. Byl si jist, že bude přijat, ale závěr přijímací komise, že je bez talentu, způsobil jeho nervové zhroucení. Bylo mu doporučeno studium architektury, k tomu mu však chyběla potřebná maturita. Koncem roku 1907 také zemřela jeho matka... Podruhé se Hitler pokoušel dostat na Akademii výtvarných umění o rok později, ale tentokrát nebyl ani puštěn k přijímacím zkouškám. Hitler byl tím vším natolik zklamán, že opustil několik svých přátel a odstěhoval se z ubytovny, ve které bydlel. O rok později skončil na ulici mezi bezdomovci a živil se příležitostnými pracemi. V té době v něm začal zrát antisemitismus, tedy nepřátelství vůči židům.

            Pro své nacionalistické, rasistické a antisemitské názory se Hitler rozhodl po smrti svých rodičů, kdy byl nezaměstnaný a bez domova... (W)

 

            V letech 1907-1911 na Hitlera začal působil negativní aspekt, který naznačuje krizi v rozvoji osobnosti, ztráty a také jistou rezignaci (tranzitující Uran kvadratura Uran-1907-1911). Jedná se o aspekt, který působí na každého člověka ve věku cca 21 let. Aspekt  prověřuje, jak zodpovědně se mladý člověk postavil ke svému životu v minulých letech a jak přijal všechny povinnosti, které jsou se životem spojeny. V této době člověk nemá ještě dostatek zkušeností na to, aby se mohl osvobodit a dělat to, co by chtěl, musí se ještě hodně učit...

              V letech 1911-1920 byl Hitler pod vlivem pozitivního aspektu tranzitující planety Neptun vůči Neptunu v horoskopu narození (tranzitující Neptun sextil Neptun-1911-1920). Vliv tohoto aspektu pociťují všechny generace zrozenců 20.století zhruba mezi 10.-23.rokem života a nejinak tomu bude i u těch, kteří se narodili v 21.století, u těch se však bude tento aspekt projevovat až ve vyšším věku.

            K výše uvedenému aspektu se u Hitlera  v roce 1913 přidal ještě pozitivní aspekt tranzitujícího Neptuna vůči Plutu (tranzitující Neptun sextil Pluto-1913-1920). Pod vlivem tohoto aspektu při tranzitech člověk přemýšlí nad směrováním světa a také nad náboženstvím a připomíná si své dávné názory na tato témata, přičemž hledá nové začátky. Tyto vlivy také vyzývají k rozvoji skrytých a okultních síl a k získání nového postoje, který může člověka přivést k moci a vlivu.

            Pozn.:Tento aspekt mají všichni ti, kteří se narodili ve 2. polovině 20.století, ve svých horoskopech narození, a i některé děti narozené od roku 2000 tento aspekt v horoskopu narození mají. To, co bylo započato pod vlivem úzkého spojení těchto planet, tzn. v období, během něhož byly obě planety v konjunkci, musí nynější generace zpracovat na vyšší úrovni. Vzhledem k tomu, že planeta Pluto je o proměně a planeta Neptun představuje "Božské Já", kterou lze charakterizovat jako "všeobjímající lásku", lze říci, že tento vliv vyzývá k proměně s přihlédnutím ke všeobjímající lásce nejen k lidem a lidstvu jako celku, ale také ke všemu živému, k přírodě i k celému vesmíru. Pod vlivem tohoto aspektu každý člověk pokládá základ pro své další transformační směřování, jak je mu to dáno v horoskopu narození planetou Pluto, v souvislosti s přijetím toho, co je spojeno s jeho "Božským Já" (Neptun)...

 

            Pokud by Hitler mohl žít podle svých představ, pak by možná pod vlivem tohoto aspektu při tranzitu mohl "uvolnit vytěsněné stránky své osobnosti a získat přístup ke svému nevědomí", takže by se mohl "prostřednictvím svých snů a vizí radikálně proměnit", což je pozitivní využití tohoto aspektu. Za daných okolností se však Hitlerova energie začala projevovat negativně, takže začal "uplatňovat moc a mocenské manipulace".  

           

            (W)V roce 1913 Hitler odešel z Vídně, kterou prohlásil za zkažené město, a usadil se v Mnichově. Chtěl se vyhnout službě v rakouské armádě a zkusit se dostat na nějakou školu. I když se nevyhnul povolávacímu rozkazu, byl shledán služby neschopným ze zdravotních důvodů, ale přesto (právě na počátku působení výše uvedeného aspektu) se přihlásil s "vlasteneckým" (německým) nadšením jako dobrovolník záložního pěšího pluku, kde se stal polním kurýrem a v prosinci téhož roku byl vyznamenán.

           

             Od roku 1914 do roku 1919 byl Hitler ovlivňován pozitivním aspektem tranzitující planety Uran vůči své pozici v horoskopu narození (tranzitující Uran trigon Uran-1914-1919). Pod vlivem tohoto aspektu přichází v životě člověka náhlé, nečekané a hluboko zasahující proměny, přeskupení nebo "náhody". Objevuje se podnikavost a tvořivost, po kritickém období dochází k životní změně. Člověk má bohaté plány a sklon k zlepšování a změnám, po dobrém závěru lze očekávat začátek něčeho lepšího či nového.Po duchovní stránce objevuje člověk až osudově svou podstatu, která doposud byla bez vlivu na existenci. Proto je možná zcela nová orientace, která může přivést nový životní úsek... I toto je aspekt, který působí zhruba mezi 24.-31.rokem života, kdy se člověk stává sám sebou.

           

            (W)V roce 1916 přežil Hitler granátový útok se zraněním lebky, přesto popisuje období ve válce jako nejkrásnější období svého života, protože považoval za čest, že může bojovat za velký německý národ.

              Předpokládám, že se jednalo o období na přelomu dubna a května 1916. V té době Slunce tranzitovalo přes to místo v Hitlerově horoskopu narození, kde se nacházela značná část osobních planet včetně planety Mars - všechny tyto planety jej vyzývaly ke stabilizaci... Pod vlivem výše uvedeného pozitivního aspektu tranzitující planety Neptun vůči planetě Pluto v jeho horoskopu narození se však začal u Hitlera projevovat vliv špatně postavené planety Pluto v jeho horoskopu narození... Pokud považoval Hitler toto válečné období za nejšťastnější ve svém životě, pak si troufám tvrdit, že to bylo hlavně proto, že se konečně jednalo o činnost, v níž vynikal, tím nejhlavnějším důvodem byl však právě onen pozitivní aspekt mezi tranzitující planetou Uran a Uranem v jeho horoskopu narození. Vliv tohoto postavení byl patrný u celé generace, vždy však záleželo na tom, jak byly obě planety postaveny v horoskopu narození konkrétního člověka...  

 

             Další období působení planety Uran vůči planetě Neptun v Hitlerově horoskopu narození začal v roce 1917 (tranzitující Uran kvadratura Neptun - 1917-1922), o rok později se ještě přidal negativní aspekt vůči planetě Pluto (tranzitující Uran kvadratura Pluto - 1918-1922)

            Od roku 1923 působil na Hitlera negativní aspekt planety Pluto vůči planetě Uran v horoskopu narození (tranzitující Pluto kvadratura Uran - 1923-1937), při němž planeta Pluto ve znamení Raka  narušovala svým působením to, co je se znamením Raka spojeno, tedy to, co je spojeno s kořeny, tradicí, vlastí a národem. Znamení Raka představuje citlivou, pečující energii, to, co je spojeno s bezpečím a jistotou.  Toto Plutovo působení bylo v té době v rozporu s tím, o co usilovala planeta Uran v horoskopu narození (Uran ve Vahách - probuzení skrze vztahování se - znamení Vah představuje v pozitivním smyslu spolupráci - toto postavení Urana mají také ti, kteří se narodili v letech 1968-1975), pozitivním projevem planety Pluto je transformace, vlivem působení negativního aspektu se však energie planety Pluto v tomto případě projevovala negativně - negativní projev planety Pluto je ničení, destrukce a smrt...

           

            (W)Další překážkou pro Hitlera byla otrava plynem v roce 1918, a to právě v době, kdy došlo v Rusku k revoluci, což ho velice ranilo, protože to, podle jeho názoru, ohrožovalo německý národ. Tehdy se upnul k myšlence německých nacionalistických extremistů, kteří považovali za ničitele a vykořisťovatele židovský národ. To byl hybný moment pro jeho rozhodnutí, že vstoupí do politiky, aby se s židy vypořádal po svém. Olejem do ohně zde byla ještě Pařížská mírová konference ve Versailles, která uložila Německu zničující trest za válečný stav v letech 1914-1918.

            Svou přirozenou osobní energii od roku 1918 využíval Hitler jako informátor, za což byl odměněn jmenováním do tiskové a informační kanceláře politického oddělení oblastního velitelství. Zde zaujal nadřízené svým antisemitským postojem, takže se z něj stal osvětový důstojník, tudíž mohl využít i svou schopnost komunikovat.Tuto schopnost pak bohatě využil jako člen NSDAP. Začal vyzývat k revoluci a žádal radikální změny.

             Tato Hitlerova komunikativní schopnost byla však v té době přímém rozporu s jeho úkolem jako příslušníka jeho generace, který mu byl v horoskopu narození dán planetou Uran.  Jak již bylo řečeno výše, v této době také působil další pozitivní aspekt planety Neptun vůči její pozici v horoskopu narození (tranzitující Neptun sextil Neptun-1911-1920), a tak se mu dostalo všemožné podpory. V roce 1919 navíc začal působit pozitivní aspekt planety Neptun vůči Uranu v horoskopu narození (tranzitující Neptun sextil Uran - 1919-1928)

 

            (W)V roce 1921 se objevil pokus vedení strany se Hitlera zbavit, ovšem v té době už byl pro NSDAP dost cenným člověkem, takže tento pokus skončil nezdarem. Hitler se dostal do čela strany, protože si strana uvědomila, že bez něj strana zanikne.

            V této době byl již Hitler natolik silný, že stále razantněji prosazoval své cíle. V roce 1923 docházelo ke sporům mezi vládou v Berlíně a bavorskou vládou usilující o samostatnost a NSDAP byla zakázána, což však Bavorsko nerespektovalo. V listopadu téhož roku se Hitler pokusil převzít moc a následně byl odsouzen za velezradu a uvězněn - ve vězení vznikla jeho kniha Mein Kampf (Můj boj), kde popsal své cíle.

 

             Toto je v tranzitním horoskopu Adolfa Hitlera naznačeno průchodem (tranzitem) planety Mars 12.domem uzavřených prostor, kam vedle různých ústavů a léčeben spadají i věznice, přičemž planeta Mars byla v té době v negativním aspektu vůči duchovní planetě Jupiter a vůči citlivé a empatické Luně (tranzitující Mars kvadratura Jupiter, tranzitující Mars kvadratura Měsíc-cca leden-únor, říjen-listopad 1923). Navíc byla v téže době vůči Jupiteru v horoskopu narození v opozici také tranzitující planeta Pluto (tranzitující Pluto opozice Jupiter-1913-1929). Hitler má jak Lunu tak Jupiter ve svém horoskopu narození v oblasti komunikace, ale ve znamení, které je pro obě planety negativní - ve znamení Kozoroha. To je důvod, proč se Hitler držel tradičních hodnot, které znal z mládí. Neměl totiž pro jiné posouzení dané situace dostatek citu.

            V  srpnu roku 1925 začal u Hitlera negativní aspekt tranzitující planety Neptun vůči její pozici v horoskopu narození (tranzitující Neptun kvadratura Neptun - 1925-1933), přičemž v roce 1926 se k tomuto aspektu ještě přiřadil negativní aspekt mezi tranzitující planetou Neptun a planetou Pluto v horoskopu narození (tranzitující Neptun kvadratura Pluto - 1926-1935). Planeta Neptun představuje "boží" inspiraci, pokud je člověk schopen se na ni náležitě naladit, v opačném smyslu klame a svádí k užívání omamných prostředků (planeta Neptun se v té době nacházela ve znamení Lva, které představuje sebereprezentaci). Tato planeta až do roku 1935 negativně ozařovala negativně postavenou planetu Pluto v Hitlerově horoskopu (ale také v horoskopu celé jeho generace), takže transformující energie planety Pluto se projevovala negativně...

           

            Tento aspekt způsoboval v té době rozklad NSDAP, ale díky Hitlerovým řečnickým schopnostem se tato strana nakonec stala jednou z nejsilnějších stran v Německu. V roce 1932 se Hitler rozhodl kandidovat na prezidenta.

            Hitler byl značně podporován německými průmyslovými a obchodními magnáty, kteří podpořili jeho volební kampaň, přesto se mu nepodařilo zvítězit, v roce 1933 se však stal říšským kancléřem. Ve svém vedoucím postavením se pokoušel zlikvidovat své odpůrce a vzhledem k tomu, že nerozuměl ekonomickým problémů, odmítal ekonomickou úlohu státu. Protože však rozšiřoval zbrojní výrobu a budoval silnice i nové továrny, podařilo se mu výrazně snížit nezaměstnanost i inflaci a zvýšit životní úroveň průměrné německé domácnosti (války jsou negativním projevem planety Pluto a také planety Mars - obě planety byly v Hitlerově horoskopu postaveny negativně). Protože byla německá ekonomika stále více orientována na zbrojní výrobu, vedlo to nevyhnutelně k vypuknutí války. Hitlerova neznalost základních ekonomických pravidel nakonec musela vést ke zhroucení německé ekonomiky.

            Vůči zahraničí se Hitler v listopadu 1933 rozhodl vystoupit ze Společnosti národů, což mu přineslo spoustu výhod, přičemž nevýhody v podstatě neexistovaly (toto byl nejspíš důsledek pozitivních aspektů tranzitujících planet Uran a Pluto vůči některým osobním planetám).

            V roce 1934 se Hitler rozhodl zbavit těch členů SA a NSDAP, kteří stále ještě věřili v socialistickou revoluci a svým násilím začali znervózňovat voliče i konzervativní obchodní kruhy, které tajně podporovaly Hitlera (nejspíš důsledek ještě stále působícího negativního aspektu tranzitujícího Neptuna vůči Plutu v horoskopu narození). Zároveň byly SA velkou překážkou na cestě sbližování Hitlera a tradičně konzervativního reichswehru, tedy říšské armády (toto je nejspíš důsledek pozitivního aspektu tranzitujících planet Jupiter a Merkur vůči Měsíci a Jupiteru v horoskopu narození). Hitler si uvědomoval, že bez podpory armády a jejích důstojníků se mu nemůže podařit skutečně se dostat k moci.

            1. srpna 1934 se Hitlerovi podařilo prosadit spojení úřadu říšského prezidenta a říšského kancléře, den nato zemřel prezident Hindenburg. Tímto se Hitler stal prakticky neomezeným vládcem Německa. 17. listopadu 1933 měl Hitler projev v Říšském sněmu, kde se odvolal na životní práva národů a přihlásil se k mírové smlouvě. Dva měsíce po těchto volbách byly zahraniční vlády informovány o budování německé Luftwaffe a 16. března byla znovuzavedena všeobecná branná povinnost.

 

            V  roce 1935 začal na Hitlerovu generaci působit pozitivní aspekt tranzitující planety Pluto vůči Plutu v horoskopu narození všech zrozenců Hitlerovy generace (tranzitující Pluto sextil Pluto - 1935-1948) - od listopadu 1937 do června 1938 se planeta Pluto ještě krátce nacházela ve znamení Raka. Zde je třeba si uvědomit, že toto postavení poukazující na kořeny vlastního národa, na vlast a na rodinu působilo globálně na všechny, tedy nejen na Hitlera, všichni tudíž pociťovali nutnost hájit svou vlastní domovinu, jejíž základy byly planetou Pluto silně narušovány, aby došlo k proměně. Zde zapůsobily astrologické vlivy mocněji, než Hitlerova osobní energie...(v červnu 1938 přešla planeta Pluto do znamení Lva, které představuje sebereprezentaci).

 

            W/Později uzavřel Hitler spojenectví s fašistickou Itálií, která byla po napadení Habeše izolována. Proto Hitler musel dávat pozor, aby se kvůli Itálii nedostal do rozporů s Velkou Británií. Dne 7. března 1936 Německo vypovědělo Locarnskou smlouvu a obsadilo demilitarizované území v Porýní.

            Roku 1936 a 1937 došlo k vypracování plánů, které vedly k tomu, že 12. března 1938 Hitler vynutil souhlas rakouského kancléře k obsazení Rakouska a německá vojska okupovala Rakousko.

 

              Od roku 1938 probíhal pozitivní aspekt tranzitující planety Pluto vůči planetě Neptun v Hitlerově horoskopu narození (tranzitující Pluto sextil Neptun-1938-1940). Koncem roku 1938 začal na Hitlera působit pozitivní aspekt tranzitující planety Neptun vůči Neptunu v horoskopu narození (tranzitující Neptun trigon Neptun - 1938-1947), k němuž se v roce 1940 přidal pozitivní aspekt této planety vůči Plutu v horoskopu narození (tranzitující Neptun trigon Pluto - 1940-1949). Všechno to, co se do té doby událo, je třeba posuzovat z hlediska působení konjunkce planet Neptun a Pluto na přelomu 19. a 20. století. Toto působení je patrné do dnešních dnů...

            W/29. září 1938 došlo k Mnichovské konferenci, na které se s Velkou Británií, Francií a Itálií dohodl na anexi pohraničního území nezávislého Československa. (Tato konference ukázala ve skutečnosti v jaké politické krizi se Evropa ocitla a nastínila skutečný zájem Adolfa Hitlera ohledně zahraniční politiky, přičemž hlavním kritikem Mnichovské dohody byl toho času opoziční Winston Churchil.)... Roku 1938 došlo také k vážné krizi ve vedení Wehrmachtu... 4. února 1938 se Hitler stal vrchním velitelem ozbrojených sil. Přímo ovládal nejen politiku státu, ale i celou vojenskou mašinérii.

            W/Koncem března 1939 nechal Hitler Ribbentropem rozšířit návrh k úpravě sporných německo-polských otázek. Záminkou pro zvyšování tlaku na Polsko byly požadavky týkající se svobodného města Gdaňsk a požadavek na koridor s exteritoriálními právy pro železnici a silnici spojující východní Prusko s Německem. Hitler předpokládal, že se mu podaří zastrašováním Polska dosáhnout dalších územních zisků bez boje. Po předcházejících zkušenostech s neschopností Daladiera a Chamberlaina postavit se mu na odpor, předpokládal kolaps Polska a nezájem západních spojenců. Polské vedení v čele s plukovníkem Beckem ovšem bylo neústupné, a tak Hitler poprvé použil vojenskou sílu. Pro ospravedlnění vpádu do Polska byl v předvečer války zinscenován incident u vysílače v Gliwicích.

            W/Dne 23. srpna podepsal Hitler se stalinským Sovětským svazem německo-sovětský pakt o neútočení a hospodářské spolupráci. Rozhodující pasáž zněla: V případě, že jedna ze stran uzavírajících smlouvu by se měla stát předmětem válečných jednání ze strany třetí moci, nebude druhá ze stran uzavírajících smlouvu podporovat tuto třetí moc.28. září podepsali sovětský ministr zahraničních věcí Vjačeslav Michajlovič Molotov a nacistický ministr zahraničních věcí Joachim von Ribbentrop společné německo-sovětské prohlášení a tajný dodatečný protokol, kde bylo rozdělení sfér zájmů dojednané mezi oběma totalitními státy (zmiňování této historické skutečnosti bylo později v SSSR trestným činem). Dne

            Od roku 1940 přecházela planeta Uran tím místem Hitlerova horoskopu narození, kde se nachází zásadní konjunkce planet Neptun a Pluto (tranzitující Uran konjunkce Neptun-1940-1944). K pozitivnímu aspektu tranzitující planety Neptun vůči planetě Pluto v Hitlerově horoskopu došlo cca o pět měsíců později (tranzitující Neptun trigon Pluto-1940-1949). V dalším roce se Uran dostal do těsného aspektu i k planetě Pluto v horoskopu Hitlerova narození (tranzitující Uran konjunkce Pluto - 1941-1945). Právě tyto aspekty měly nejspíš zásadní vliv na další události.

            W/Hitlerovo vojenské řízení válečných operací bylo méně úspěšné než jeho politická aktivita a některé jeho chyby se ve válce projevily zásadním způsobem.

            Dne 20. července 1944 jen těsně unikl atentátu... a ... 30. dubna 1945, spáchal sebevraždu rozkousnutím ampulky kyanidu při současném stisknutí spouště pistole ve svém bunkru v Berlíně. Těsně před smrtí měl zakřičet: „Bez nacionálního socialismu nemůže Německo existovat!7. na 8. května 1945 dobyly Berlín jednotky sovětské armády a 7. května 1945 byla podepsána kapitulace Německa... W/ ... V noci ze Hitler

             Čtyři dny před tím, než unikl Hitler atentátu ve Vlčím doupěti v Rastenburgu, začal na Hitlera působit pozitivní aspekt tranzitující planety Uran vůči její pozici v horoskopu narození (tranzitující Uran trigon Uran-1944-1949). Tento aspekt působil na celou Hitlerovu generaci.

            Tento článek chce podat důkaz, že je třeba věnovat astrologickým vlivům náležitou pozornost. V dnešní době žije také mnoho lidí, kteří disponují mocnou energií, jen to o sobě nevědí, a tak mohou tuto energii projevovat negativně. V současné době je planetou Pluto narušováno a proměňováno to, co je spojeno se samotnou společností, je tedy třeba změnit základní společenský systém. Prostřednictvím mých astrologických projektů předávám poselství o tom, čemu je třeba věnovat pozornost.

Autorka článku - Jana Mašková, astroložka