Vesmír a astrologie - vědecké pojetí

 

1.       Úvod

        Ze školy máme všichni přinejmenším základní znalost fyzických zákonů - tyto zákony jsme ve větší či menší míře v minulosti přijali naprosto samozřejmě. V životě se jistě každý z nás setkal i s pojmem astrologie, ať už v pozitivním či negativním smyslu. Dalšími zákony, kterým však do této doby nebyla věnována přílišná pozornost a které mají jistou souvislost s astrologií, jsou zákony vesmírné - jedná se o zákony, které jsou dány opakovaným (cyklickým) pohybem planet sluneční soustavy. Naprosto přirozenou schopností člověka je touha po poznání, a tak si v tomto článku spojíme fyziku a vesmírné zákony...

        Astrologie a vesmírné zákony mohou v dnešní době leckomu zavánět šarlatánstvím či jistým druhem fanatismu, proto jsem se rozhodla vysvětlení astrologických a vesmírných zákonů podložit vědeckými důkazy, které si můžete následně sami doplnit o zkušenosti ze svého vlastního života při seznamování s tím, jak vesmírné vlivy působí konkrétně na vás, a to prostřednictvím mých astrologických produktů.
        Pokud si budeme chtít odpovědět na otázku, jak funguje vesmír, pak se dostaneme k poznatku, že celý vesmír je založen na principu vlnění. Každý z nás se setkává v běžném životě s vlnami prakticky každodenně, aniž si to uvědomuje - i vy sami jistě znáte Wi-Fi, radio, telefon, televizi, elektrický proud, zvuk atd. Toto je jen zlomek příkladů vlnění a ti, kteří jsou trochu zběhlí ve fyzice, alespoň zhruba ví, jak toto vlnění funguje. Celý svět v běžném životě používá různé druhy frekvencí v různých vlnových délkách. Lidstvo je tyto frekvence schopno používat, generovat, detekovat a šířit, přičemž některé vlny jsou schopné rezonovat a jiné fungují proti sobě a blokují se. Vlnění má také jistou spojitost s astrologií, ale to vysvětlím později...

2.       Jak vlnění vzniká?

        Už ve škole jsme učili, že základem všeho ve vesmíru je základní částice zvaná atom. Atom je složen z neutronového jádra a elektronů kmitajících kolem jádra. Ve vesmíru jsou miliardy různých atomů rozličného složení, vlnění je pak vyzařováno pohybem elektronů kolem neutronu. Částice jako atom je schopná vyzařovat vlny pouze do malého okolí. Pokud však máme více stejných atomů pohromadě, vlny vyzařované jednotlivými atomy začnou rezonovat a jsou schopny se šířit mnohem dále, než by bylo možné pouze u jednoho atomu. Toto je důvod, proč se atomy shlukují do krystalů a shlukováním krystalů jsou pak např. tvořeny nerosty. Dále platí, že čím je shluk atomů větší, tím větší je záření. A zde se dostáváme k oné spojitosti fyziky s astrologií - planety jsou složeny z různých nerostů, proto lze říci, že vlny vyzařované planetami jsou unikátní. Atomy, krystaly i materiály jsou jednoduše generátory různých vibrací, které jsou vysílány do okolí.

        Z výše popsaného je zřejmé, že vesmír je plný vibrací a tyto se navzájem ovlivňují, blokují či zesilují. Mnohé z těchto vibrací není možné zachytit přístroji, ale na druhou stranu je mnoho těch, které je možné zachytit a měřit. Jak tato vlnění ovlivňují živé organismy, je popsáno níže.

3.       Živé organismy a vibrace

        Jak už víme, atomy jsou generátory či vysílače vibrací. S živými organismy je to trochu jinak. Ty jsou shopné vibrace přijímat, generovat a v některým případech měnit. Živé organismy jsou ovlivňovány některými vibracemi více a některými méně. Já zde zmíním jak je toto vše spojené s člověkem.

        Lidský mozek je ve své podstatě obrovský detektor a generátor vibrací. Jak je mozek ovlivňován, to je dáno základním obtiskem vibrací v mozku každého z nás. Jak je tento obtisk vytvořen? Když je dítě v těle matky, dominantní vibrace přijímané mozkem dítěte jsou vibrace matky. Ihned po narození jsou tyto dominantní vibrace přerušeny a mozek je vystaven přímému vlivu vibrací. Tento základní obtisk vibrace je geneticky uložen v mozku (v astrologii je tento obtisk vesmírné vibrace znám jako horoskop narození). V tomto obtisku je zaznamenáno i všechno to, s čím se setkávala matka v době těhotenství či co během svého života vytěsňovala. Tímto je vysvětleno, proč vibrace planet působí na každého člověka jinak.

        Důležitým ukazatelem je také místo, v němž k tomuto prvnímu obtisku přímých vibrací došlo, neboli místo narození. Stejně důležité je však i to, na kterém místě planety žijeme - jinými slovy řečeno, na každém místě planety na nás vibrace působí v poněkud jiném duchu. Je to proto, že planeta Země sama generuje silné vibrace, které jsme schopni zachytit a ovlivňují nás. Tyto vibrace jsou s vibracemi vesmíru a okolních planet různé podle polohy na Zemi. To je tedy důvod proč se někomu daří lépe či hůře na různých částech planety.
        Živé organismy se neustále vyvíjejí pod vlivem vibrací planet a přizpůsobují se okolí. Živé organismy jsou také schopné vývoje podle toho, jak jsou ovlivňovány na základě základního obtisku vibrací - v okamžiku narození jsme totiž byli zcela otevřeni energiím celého vesmíru, takže jsme byli na energii celého vesmíru vnitřně naladěni. Jedná se o prvotní obtisk vesmírných vibrací, tedy o jakýsi náš základní vesmírný kód. Toto je naše vlastní přirozenost, k níž se v podstatě celý život vracíme a celý život jsme k tomu také vyzýváni právě prostřednictvím vibrací planet sluneční soustavy. Během života jsme schopni naučit mozek ignorovat negativní nebo zesilovat pozitivní vibrace. Zde je dobré si uvědomit i fakt, že vibrace mají taktéž velmi důrazný vliv na evoluci všeho živého.

4.       Pozitivní versus negativní vibrace

      Na každého člověka působí vibrace buď pozitivně nebo negativně anebo neutrálně. V případě pozitivního působení, pokud náš mozek začne produkovat pozitivní vibrace podobné těm, kterými je ovlivňován, začnou tyto vibrace rezonovat a zmnohonásobí se. Tím vzniká energie, kterou lze použít. Tato energie může mít mnoho podob podle vibrací, které ji způsobily. Důležitým faktem je to, že vibrace přitahují další vibrace stejného druhu, a proto, pokud jednáme v souladu s druhem vibrací, které jsou nám vlastní, pak se nám bude naše činnost dařit, negativní vibrace se projevují přesně opačně. Díky magnetismu je také zákonité, že pozitivní vibrace přitáhnou pozitivní situace, kdežto vibrace negativní přitáhnou situace negativní.

        Energie vytvořená vibracemi se může projevovat v různých podobách, např. formou špatné nálady, ale také jako světlo, intuice, nápad, pohyb a mnoho dalšího. I gravitace je v podstatě důkazem, že stejné vibrace se přitahují.

        V horoskopu má člověk dáno mnoho aspektů, a to pozitivních či negativních. Horoskop narození je vlastně mapa vlnění, které ovlivňuje člověka. Na samotném člověku pak je, jak tuto mapu použije ve svém životě.

        Negativní vibrace mají v životě spíše testovací úlohu. Můžeme si tisíckrát říkat, že problémy má každý a je třeba se s nimi naučit žít, ale vzhledem k tomu, že díky vibracím jsme sami strůjcem svého vlastního osudu, pak lze říci, že každý, kdo se chce s problémy vypořádat, je schopný naučit svůj mozek totálně ignorovat negativní vibrace. Toto je totiž unikátní schopnost nás lidí - žijících organismů, které jsou díky mozku schopni přemýšlet a tím pádem se i vyvíjet, mutovat a vytvářet nové možnosti.

5.       Shrnutí

        Celý vesmír je tedy založen na působení a šíření vibrací. Každý objekt ve vesmíru je těmto vibracím vystaven a je jimi ovlivněn. Pochopení, jak tyto vibrace fungují, a uplatnění těchto základních principů, by umožnilo lidstvu ohromný pokrok v medicíně, technologii i v životě samotném. Mozek jako generátor a detektor vibrací má svobodnou volbu, jak dané vibrace použije. V našem případě je dobře zesilovat pozitivní vibrace a naučit se tlumit vibrace negativní. Základními principy jsou rezonance a tlumení vibrací a také shlukování stejných objektů-atomů se stejnými nebo podobnými vibracemi nebo, chcete-li, frekvencemi. Tuto skutečnost můžeme použít i pro samotné lidstvo. Stejně jako mají silný vliv atomy s podobnými vibracemi, podobně i lidé "naladění na stejnou frekvenci" mohou dokázat mnoho - právě toto je podstatou rčení "v jednotě je síla".

6.       Závěrem

        Vesmír je plný vibrací a energie, proto je dobré se seznámit s tím, jak tyto vibrace a energie působí na lidskou psychiku. Právě to vám umožňují astrologické projekty, které vám předkládám jako jedinečnou možnost, jak poznat nejen svůj vlastní vibrační obtisk z okamžiku narození, ale také to, kdy se v průběhu svého života setkáváte s podobnými vibracemi vlivem působení vesmírných těles - planet sluneční soustavy.

Autoři článku - David Ludvík, Jana Mašková - astroložka